A szezon 5 legjobb férfi cipője

Még tavasszal sétáltak benne végig a kifutón, de csak most érkezett el igazán az idejük azoknak a cipellőknek, melyeket stílusos férfiak lábára készítettek. Az őszi-téli szezon legmenőbb darabjait csillagászati áron bárki megveheti, de az is gyűjthet inspirációt, akinek nincs több ezer dollárja egy pár lábbelire, mégis tudni szeretné mi passzolna az ízléséhez. 
elite_fashion_cipok_borito2.jpg

A határozott: Pierre Hardy

elite_fashion_cipok_pierre_hardy.jpg

Ez a fekete, határozott vonalvezetésű bokacsizma a vezetői megjelenés egyik kötelező kelléke. Az egyszerű formát a piros csík csak még erőteljesebbé teszi, ami akkor fontos, ha valahol az öltözködésünkkel is ki akarjuk fejezni : jobb ha komolyan vesznek minket. A bokacsizma mindezek mellett egy igazán praktikus darab is : elegáns formája van és még akkor is fel lehet venni, ha éppen nem a legszebb, legnaposabb és legszárazabb időben indultunk neki tárgyalni. A piros szín miatt egy picit kötött : mondjuk pinket ne vegyél fel hozzá, de a feketével, fehérrel, szürkével, sötétkékkel és bézzsel annyira nem lőhetsz nagy bakot. 

A színes : Commes des Garcons 

elite_fashion_cipok_commes_des_garcons.jpg

Najó, ez nem pont egy top menedzser tipegő, de azért egyáltalán nem rossz. Főleg, ha az egyéniséged is passzol hozzá. Egy zeneipari, vagy kreatív ipari tárgyaláson simán el tudjuk képzelni, hogy még dob is egyet az ügyön, ha ilyen cipőben mész megbeszélni valamit. Arra viszont nagyon figyelj, hogy ne vidd túlzásba a színeket! Egy ilyen rikító árnyalatú darabot kicsit semlegesebb színekkel kell puhítani ha igazán stílusos akarsz maradni. Egy minimal fekete  vagy szürke szettnek, zöld övvel, kifejezetten jó kiegészítője lehet. 

A visszafogott rocker: Dior

elite_fashion_cipok_dior.jpg

Ha csak azért nem járkálsz Guns'n'Roses pólóban, mert nem néznének rád jó szemmel az irodában, akkor ezt a szíjakkal körbefont cipőt válaszd a vad éned elégedettségének növelésére. Tudjuk, hogy bizonyos közegben elvárt a decens megjelenés, ellenben igazán magabiztos csak akkor lehetsz, ha a saját egyéniségedet sem kell takargatnod mások elől. A Dior nem épp az ősrockerek kedvenc márkája, de biztosak vagyunk benne, hogy lesz ilyen még a fast fashion brandek kínálatában is. 

A jolly joker: Sacai Paris

elite_fashion_cipok_sacai_paris.jpg

Na ezzel a cipővel nem hibázhatsz! Úgyhogy vegyél belőle azonnal egy feketét, egy barnát, egy bordót és egy világos árnyalatot is! Mindenhez megy és mindent  picit fel is dob, legyen az egy tokától bokáig fekete szett (mondjuk egy elegáns fekete kabáttal), egy farmer fehér pólóval, vagy egy komolyabb öltöny egy rettentően fontos meetingre. Egyszerű, modern és nem akar sokat ezért ha nincs nagy kedved reggel azon agyalni, mit húzz fel, akkor ebbe bújj! Vagy az olcsóbb utánzatába - de  lehetőleg a bőr utánzatába. 

A sportos: Balenciaga

elite_fashion_cipok_balenciaga.jpg

Hát elegánsnak cseppet sem mondanánk! Viszont akkora trend lett belőle az Óceán Nyugatra eső oldalán, hogy nem mehetünk el mellette. Elsőre egy számítástechnikus (akkor ugye még nem IT) alak jutott eszünkbe, aki öltönyben, aktatáskával és sportcipővel különcködik az irodában. És nem is vagyunk messze a megoldástól, meg amúgy Steve Jobs-tól sem. Végülis, ha neki lehetett...