Mit ments át az öltözködésedbe a retró korszakból?

A csíkos papucs megvan? És a többi? Ha nincs, ideje picit vissza emlékezned, mert idén igencsak reneszánszát éli -főleg a férfi ruhák terén. A legelrugaszkodottabb luxus divatházak teljesen hetvenes évek lázban égnek, olyannyira, hogy még a régi filmes hősöket is felemlegették kampányaikban. Biztosan mindenkire hatni fog majd, de nem lesz mindegy akkor sem, hogy meddig mész el. 

elite_fashion_retro_borito.jpg

Csíkok

Volt egy időszak, amikor mindenki középen vagy átlósan csíkos, fényes felsőben nyomta a filmvásznon és a mai Kossuth Lajos utcán is. Ha nagyon elkap a láz, azért valamennyire beépítheted az öltözködésedbe, ha picit finomítod valami igazi mai darabbal. Például vegyél egy átlósan csíkos fekete pulcsit és húzz hozzá egy lazább, hosszított zakót, amiből éppen hogy kilátszik a minta vége.

elite_fashion_retro_csikok.jpg

Geek style

Egyes nők megőrülnek az okos férfiakért, míg mások csak az okosnak tűnőket szeretik. Ha kedveled az "én vagyok a legnagyobb agy az irodában" kinézetet, akkor igazán össze is zavarhatod őket a geek szemüveg mellé felvett, kötött pulcsival és kilógó gallérral. Ha nem vagy annyira merész, akkor csupán a zakó alá vegyél fel egy kék pulcsit és a hetvenes évek sztárjának számító csau barna inget, aminek a gallérja kilátszik. 

elite_fashion_-retro_geek.jpg

Pilóta dzseki

Nem éppen irodai viselet, pláne ha még Elvist utánozva a hajadat is jól belövöd hozzá. De az utcán idén biztosan hatalmas sláger lesz. Ősszel nem mellesleg elég praktikus darab is : ha kicsit hidegebb van be is tudod húzni, ha melegebb, akkor kinyitva is elég jól mutat. A 2017-es időszakban be lehet szerezni a picit téliesített formáját, amit szépen ki is tömtek. Ezáltal, úgy 12 fokig is használható. 

elite_fashion_-_retro_-dzseki.jpg

Felvasalható minták

Mindenhol ott vannak, mint a kilencvenes években - csak még jobban. A jó az a dologban, hogy egy régi öltönyt, zakót és dzsekit is fel tudsz dobni vele. Csak megveszed a boltban a neked tetsző darabot és már kérheted is a barátnődet, hogy vasalja fel. Annyira kell figyelned, hogy a ruhadarab színétől csak picit eltérő árnyalatot válassz, ami messziről nem hivalkodik. Például egy barna öltönyhöz egy barnás arany színűt. 

elite_fashion_retro_mintak.jpg