Stílusosan a sportpályán

A meleg hónapok alatt minden szem előtt van: az is, hogy sportolsz. Futsz, vagy szörfözöl, esetleg a street workout híve vagy – mindent mindenki lát. Ha nem akarsz iszonyat nagyot égni a többi sportoló és a közelben sétálók előtt, akkor fogadj meg néhány alap tanácsot.

elite_fashion_junius_sport_borito.jpg

Minőségi felszerelés

Ha már közszemlére teszed magad, nem árt, ha olyan dolgokat veszel fel, melyek, ha nem is mindenki által ismert brandek termékei, de látszik rajtuk, hogy valódi minőségi anyagból készültek. Ha biztosra szeretnél menni, akkor válaszd valamelyik világhírű márkát, mint a Nike, vagy az Adidas. Ha picit egyedibb dologra vágysz, akkor a sportágon belül nézz bloggereket, magazinokat, ahol a kisebb, de nagyon speciális öltözetekről írnak és rendeld meg online!

Megfelelő öltözet

Egy futópályán nem túl stílusos, ha jóga nadrágban kezdesz el futni – hacsak nem az a kifejezett célod, hogy mindenki egy dolgot bámuljon rajtad. Ha több sportágat is űzöl, akkor külön felszerelést kell vegyél mindegyikhez – kivéve, ha nagyon picit tér el a kettő egymástól. Ennek nem pusztán külsőséges okai vannak, hanem minden ruhát más aktivitáshoz fejlesztettek ki, ezért máshogy alkalmazkodik a testedhez. Ez fokozottan igaz a cipőre: ha nem akarod tönkre tenni a lábaidat, akkor nagyon nézd meg, mit veszel a talpaidra és mihez. Elvégre egy szál úszónadrágban sem mész el hegyet mászni.

elite_fashion_junius_sport_1.jpg

Légáteresztő anyagok

Rettentő fontos! Fontosabb sokkal, mint a márka és bármi. A megfelelő minőségű légáteresztő anyag megvéd attól, hogy mindenhol végig izzadd magad és attól is, hogy emiatt csúnya pattanások, vagy egyéb bőrbetegségeid legyenek. Nem mellesleg, nem kapsz azonnal tüdőgyulladást, ha beszállsz a légkondival hűtött kocsidba.

Menő kiegészítők

Egy óra, egy telefontartó, egy kulacs. A legjobb, ha passzolnak a szettedhez. Ha mintás ruhát választasz, akkor ragadj ki egy színt a felsőn, vagy a nadrágon megjelenők közül és olyan árnyalatú kulacsot, vagy felkarra csatolható telefontartót válassz. Ha egyszínű ruhában sportolsz, akkor a kiegészítőd is tündökölhet abban a színben – de lehet teljesen eltérő is, mint egy fekete szett és egy rikító sárga kulacs.

elite_fashion_junius_sport_2.jpg

Minél kevesebb fedetlen rész

Csak annyit mutass meg, amennyit muszáj: nyáron vegyél laza trikót és sortot, télen pedig hosszú nadrágot és pulcsit. Ha otthon, a négy fal között edzel, vagy olyan edzőteremben, ahol mindenki félmeztelen, akkor teljesen mindegy. Ha viszont kimész az utcára, hiába sportolsz, az utca emberével fogsz találkozni, aki nem biztos, hogy értékelni fog minden kilógó testrészt.