3 tipp, hogy magasabbnak tűnj

A jó öltözködés ott kezdődik, hogy elfogadod saját magad és ott folytatódik, hogy a hangsúlyt az előnyeidre helyezed; a hátrányosabb részt pedig igyekszel elrejteni a kíváncsi tekintetek elől. Ez fokozottan igaz abban az esetben, ha kisebb termetű vagy. El kell felejtened azt, az elvet, hogy nagyobb méretű ruhában nagyobbnak tűnsz majd és el kell kezdened játszani a részletekkel.

83a20fe83323ec20c46052bd205ef323

Maradj a méretednél

 

Nagyon gyakori probléma, hogy az alacsonyabb férfiak olyan kabátot, zakót választanak, ami vállban szélesebb, hogy így mutassák erősebbnek, magasabbnak magukat.

Ez a hiedelemmel ellentétben óriási hiba: a nagyobb felsőben elveszel és még kisebbnek tűnsz majd. A legjobb, ha maradsz az egyszerűbb, passzosabb fazonoknál így az emberek azt látják, hogy magabiztos vagy és vállalod magad, ahelyett, hogy erőszakosan nagyzolni szeretnél.

 

Nagyon figyelj az övre

Az öv elsődleges funkciója, hogy megtartja a nadrágodat, a másodlagos pedig, hogy jó helyre irányítja a figyelmet. Ha magasabban hordod, akkor a lábadat mutatja hosszabbnak, ha lejjebb, akkor a felső testedet. Ha nyúlánkabbnak szeretnél tűnni, akkor el kell felejtened a szettől elütő színű darabokat és arra koncentrálni, hogy olyan övet válassz, ami színében bele illeszkedik a többi darabba. Ha fekete ruha van rajtad, maradj a feketénél, ha például mustársárga, akkor válaszd a bézst, vagy a sárgát.

Fordulj az egyenes szabásvonalak felé

Ha élni szeretnél egy örök praktikával, akkor olyan vonalakban gondolkozz, melyek felfele vezetik az emberek tekintetét. Inkább az egyszerűbb fazonok fele keresgélj és hagyd másra az oversize megoldásokat, mert csak össze fognak nyomni. Egy comb felső részén végződő, szűk, középen zipzáras kabát igazi sármőrt csinál majd belőled – főleg, ha hanyagul magadra dobsz egy menő sálat is.