A legjobb helyek a Balaton körül

Amikor stílusról beszélünk, nem csupán az öltözködést értjük alatta, hanem a mindennapok ízlését is, ami a külsőn kívül a szórakozást és gasztronómiát is magával hozza. Szerencsére hazánkban is nyíltak olyan helyek, melyekhez ha nem is nagyon de picit azért illik kiöltözni és ahol még az első őszi hetek alatt is kellemesen elszórakozhatunk a Magyar Tenger mellett. 

elite_fashion_balcsi_borito.jpgFotó: Homola Pincészet Facebook

HOMOLA BORTERASZ 

Paloznak egy igen különleges  - és nem mellesleg romantikus - gyöngyszeme a Balaton-felvidéknek. Igazi, rendben tartott kis falucska, ahol bármelyik költő, vagy zenész ihletet kapna, amint épp a múzsájával rója a kacskaringós utcákat. Ide tartozik a Homola Borterasz is, ahol nem mellesleg a 100% Balaton elnevezésű bort is literszámra mérik. Ha igazán meseszép panorámára vágysz, míg a kedvesed ölében ringatózol, akkor mindenképp vedd irányba a Csopak feletti kis települést. 

elite_fashion_homola.jpgFotó: Homola Borterasz Facebook

KŐVIRÁG -ÉTEL-ITAL-ÁGY 

Ha valami igazán úri hétvégére vágysz legalább három barátoddal, akkor érdemes útba ejteni a Balaton egyik legnépszerűbb helyét, Kővirágot. Az istállóból kialakított helyen ugyanis hihetetlen szépen berendezett, emeletes, négyfős lakosztályok vannak, ahol nyugodtan álomra hajthatjátok a fejeteket egy finom vacsora és pár pohár bor után - sőt akár egy egész vendégházat is kibérelhettek, ha arról van szó, hogy mindenki jön. 

elite_fashion_kovirag.jpgFotó: Kővirág - Étel, Ital, Ágy - Facebook

KREINBACHER BIRTOK

Sem a borok, sem a pezsgők külalakja, sem pedig a név nem ad okot arra, hogy első hallásra, azt feltételezzük, a térség - vagy az ország? - legmodernebb helyén járunk. A domboldalba épített házakkal biztosak vagyunk benne, hogy mindenki találkozott már, aki valaha látott design-al és stílussal foglalkozó oldalakat. Ha különleges élményre és finom italokra vágysz, ne hagyd ki a Badacsonyra kacsintó helyet. 

krein.jpgFotó: Kreinbacher Birtok Facebook

LISZKAY BORKÚRIA

Ki is az a Liszkay? Nem mondjuk el - mert már első nap meg fogod tudni. Lesz egy számtalan történetet mesélő ember, aki hatalmas öleléssel, maga által főzött finom falatokkal és kellemes muzsikával fogad majd a Balaton partjától egy kicsit távol eső birtokon, ahol bármikor elvonulhatsz a világtól. A smaragd színű medence jó idő esetén még szeptember végén is alkalmas az ejtőzésre, a végeláthatatlan táj képe pedig a nagy gondolatok felébresztésére. 

elite_fashion_-liszkay.jpgFotó: Liszkay Borkúria Facebook

NEKED FŐZTEM 

Ha már neked főzte - illik megenned. De nem is fogod megbánni. Zánkán ugyanis egy igazán kis barátságos étterem várja azt, hogy megkóstold a térség termelőinek finomságaiból készült remekeket. Sőt, ha igazán bejött, akkor negyedévente érdemes újra ellátogatni, ugyanis az étlap az évszakkal változik és mindig tartogat valami igazán finomat, amit csak neked készítettek el. 

elite_fashion_neked_foztem.jpgFotó: Neked Főztem Facebook