Pre fall férfi divat - a legmenőbb előrejelzések

Hamarosan megkezdődik az ősz és már alig várjuk, hogy megtudjuk, mik lesznek az idei hűvös hónapok kedvenc darabjai, meghatározó irányvonalai. Az általában a nyárból őszbe hajló időjáráshoz tervezett kollekciókban már végig lejtettek a GUCCI és Valentino kifutóján, ahol számos érdekes dolgot is észrevehettünk. 

elite_fashion_prefall_borito.jpg

Jó kisfiú

Ha láttad a Holt költők társaságát, akkor nagyjából nem kell megmagyarázni, honnan is merítettek ihletet azon tervezők, akik az iskolás fiú eleganciáját csempészték a 2017 végi viseleteik közé. Ez a stílus először a hipsterek közt kezdett hódítani, de ma már a magasabb életszínvonalat kedvelő fiatal férfiak közt is egyre népszerűbb. Persze, itt sem árt, ha az esetenként túl kötött stílust meg tudod bolondítani mondjuk egy pólóval. 

Hetvenes évek

Ugye megvan a csuka bajusz és a hosszanti csíkok? Ne ijedj meg, a csukák szerencsére nem tervezik a nagy visszatérést, de a hetvenes és nyolcvanas évekre emlékeztető színes csíkok annál inkább. A legfőképpen pulcsikon és bomber dzsekiken megtalálható hosszanti vonalak most olyannyira menők lesznek, hogy nem csak a sportüzletek polcain találkozhatsz majd velük, hanem a highclass brandek shopjaiban is szembe jönnek majd. 

Minták

A színes kitűzők és ruhára vasalható matricák nagyjából két éve szöktek be a női divatba, ahol leginkább farmereken, dzsekiken és táskákon tűntek fel. Idén ősz elején a férfi ruhákat is megtámadják és felkerülnek olyan darabokra, mint a pulcsik, a zakók és az amúgy elegánsabb nadrágok. 

Skót kocka

A skót kocka minta időként újra visszatér a divatba, hol az időtlen eleganciát, hol a lázadást (kellemetlen 2000-es évek) testesíti meg. Idén szerencsére az elegancia nyer és a főleg zöld, türkiz, khaki, valamint kék színű hálók újra megjelennek a kabátokon, zakókon és nadrágokon is. Természetesen ennek is létezik nyomott és eredeti formája, melyek között leginkább az anyag minősége a különbség : az eredeti skót kockás kabát általában gyapjú szövetből készül, ami nem csak kellemesen meleg, de még bőrbarát is.