Mit viselj, ha vörös a hajad (és a szakállad)?

A vörös haj az egyik legritkábban előforduló szín, amit emberi fejen láthatunk - természetes formában. Érdekessége, hogy az évszázadok alatt fokozatosan kopik ki a társadalmak kobakjairól, majd pár emberöltő múlva teljesen el is fog tűnni. Addig azonban vannak férfiak, akik sötét vagy világos rőt koronát viselnek, esetleg szakállat is növesztenek követve a fiatalabb angol herceg stílusát. Ha pedig egy herceg lehet sikkes vele, akkor másnak sem kell aggódnia...

elite_fashion_julius_voros_-borto.jpg

Komplementer színek

Általánosan igaz, hogy ha egyensúlyra törekszel és nem szeretnéd, hogy valamelyik szín szinte rikítóan domináljon az outfiteden, akkor komplementer árnyalatokat kell egymás mellé párosítanod: a piros esetében világos zöldet, vagy a zöld és kék valamely árnyalatát. Ezek a színek tompítani fogják a hajad erősségét és a bőröd (általában) rózsaszínes árnyalatához is jól passzolnak majd. Nem mellesleg, a világos szemeket is új fényben tüntetik fel.  

Föld színek

A piros és a vörös az egyik legerőteljesebb árnyalat, amit picit semlegesebb színekkel okos párosítani. Ilyenek a barna árnyalatai : a sötét, vagy a bézses barnák, melyeket akár egymás mellett, vagy magukban is viselhetsz. Ősszel minden kreativitásodat kiélheted abban, hogy a barnák mellé sötétzöldet és khaki-t párosítasz, míg nyáron a világosabbakkal kell majd beérned : a homok és teveszínnel, vagy a szürkés árnyalatú barnával. 

elite_fashion_julius_voros_1.jpg

Fehér

Ha könnyen, vagy lassan, de szépen barnulós bőröd van, akkor nyugodtan húzz magadra fehér inget, vagy pólót. Nagyon szépen ki fogja hozni a hajad és a szemed árnyalatát is. Ellenben, ha pirosodásra hajlamos az arcod és a nyakad is, jobb lesz, ha valami semleges vagy kékes színnel kevered a legvilágosabb árnyalatot. Egy szürke, vagy egy világoskék zakó tökéletes ahhoz, hogy feldobd vele a szetted, ahogy egy több színben pompázó póló is jó választás. 

Fekete

A fekete észbontóan szexi tud lenni a vörös hajú férfiakon, pláne, ha más dolog is felbukkan a szettben, ami a rezes árnyalatokra emlékeztet. Egy bronz színű övvel, vagy egy többször felbukkanó mustársárga kiegészítőveln igazán komolyan fel lehet dobni egy amúgy teljesen fekete outfitet. 

elite_fashion_julius_voros_2.jpg

Vörös / narancs

Ha nagyon profi vagy, akkor a piros színt is nyugodtan használhatod, de ehhez figyelembe kell venni, hogy a hajad színe a bíbor, vagy a répavörös fele hajlik-e inkább. Illetve nem árt, ha van mellette egy kis barna, vagy sötétzöld. Ha inkább a biztosra mennél, akkor próbálkozz a téglás, barnás, narancsos árnyalatokkal. Azokkal sosem lőhetsz mellé és a narancs most kifejezetten divatos is világoskékkel.