A nagy szandál-kérdés : mit hordjanak a férfiak?

Keverjük bele egy kicsit a papucsot is a dologba és máris sokkal nehezebb kérdés előtt állunk, mint azt gondolnánk. Oké, épeszű ember zoknival nem veszi fel a szandált, de mivel igen? És hova? Mikor? 

elite_fashion_julius_szandal_borito.jpg

Mikor elegáns és mikor proli?

Alapvetően senki sem várhatja el egy férfitól se, hogy teljesen szétsüljön a nyári melegben csak azért, mert nem illendő mutogatni a szőrös lábujjait. Viszont, ahogy egy nő nem mehet el mélyen dekoltált ruhában egy üzleti tárgyalásra, úgy egy férfi sem ülhet le öltönyben és papucsban a partnerrel szemben. Egy papucs, vagy egy menő szandál inkább a laza hétköznapokra való, de végső esetben, ha már jól ismered a másikat egy üzletibb kávézáshoz is felveheted hőségriadó esetén - ha maradunk a sportosan elegáns megjelenésnél. Ellenben, ha proli akarsz kenni, csak kapj fel egy szétnyűtt textilszandált és növeszd meg a körmeidet is. Igaz, akkor az utca népe könyörögni fog egy kis zokniért. ;)

elite_fashion_julius_szandal_1.jpg

Melyik szép és melyik nem?

Volt korábban egy hullám, amikor mindenki sportoláshoz tervezett szandálban mászkált. Sajnos, sokan nem szeretnék felcserélni a divatot a kényelemre és inkább elmennek a sportüzletekbe, hogy újra és újra megvegyék ugyanazt a darabot. Ugyanez a helyzet a flip flop papucsokkal : már nem divat. Ellenben számtalan olyan design megoldás van, ami abszolút menő. Ha szeretnél egy igazán király, szellős darabot, akkor keresgélj a hazai és környékbeli tervezők oldalain. Biztosan találsz majd olyan darabot, amit nem csak a természetben, vagy a tóparton viselhetsz. 

Mire figyeljünk, ha örök darabot akarunk?

Semleges színt kell választani. Olyat, ami lehetőleg megy egy fehér, vagy bézs nadrággal is fel lehet venni, de nem üt el egy sötétebb színtől sem, mint a kék, vagy a fekete. A legjobb ha egy testszínű darab mellett döntünk, amit rendszeresen ápolunk, hogy ne látszódjon meg rajta a napi kosz és mindenképpen legyen időtálló a formatervezése és az anyaga. Ha nem csak egy, hanem több örök darabra fáj a fogunk, akkor vegyünk egy testszínűt, egy sötétkéket és egy feketét, melyeket nyugodtan kombinálhatunk.

elite_fashion_julius_szendal_2.jpg

Mi a másik nagyon fontos kérdés?

Ha már szandál, vagy papucs : a láb ápoltsága. Nagyon kiábrándító tud lenni egy bőrkeményedéssel (köznyelvben: retek) ellátott láb, amit a viselője még büszkén mutogat is. Ha úgy döntesz, mindenképpen szeretnéd alig fedő lábbeliben róni az utcákat, akkor nem árt, ha erre odafigyelsz és legalább hetente egyszer közelebbi kapcsolatba kerülsz egy : talpreszelővel. Kicsit nőiesen hangzik, de hidd el vonzóbb a végeredmény, mint szürke, koszos lábfej.